ליווי רגשי לנשים בשדה הלידה
מה זה ליווי רגשי בשדה הלידה?
אלו פגישות 1:1 לפני, במהלך הריון ולאחר לידה באונליין או בקלניקה באיזור סנט קוגט, ברצלונה.
הליווי הרגשי מתנהל מתוך הבנה וידע לגבי המאפיינים הייחודיים של תקופת חיים משמעותית זו. משך התהליך משתנה בהתאם לצורך, ליכולת ולפניות של כל אחת ויכול לנוע בין פגישות בודדות או תהליך מתמשך ורחב יותר. המפגשים מתקיימים בשיחה תוך התייחסות והפניית תשומת לב לנשימה ולגוף הפיזי. בנוסף, הם יכולים לשלב שימוש באמצעי הבעה נוספים כמו כתיבה או יצירה במידה וזה מרגיש מתאים.
זהו מרחב מכיל, לא שיפוטי ורגיש בו אפשר להקשיב ולהתבונן בכל מה שנוכח בשלב בו את נמצאת במסע ההריון והלידה, במה את צריכה ומה דורש התייחסות ועיבוד. השיח במפגשים יכול להתנהל בקצב איטי יחסית, כזה שיאפשר כמו לקלף ברגישות את השכבות ולהגיע ללב העניין, להמשיג את החוויה ולהבינה יותר לעומק. התהליך נותן מקום לחוויה המלאה, עם מקום לקושי וכאב וגם לחוזקות הקיימות. הוא מאפשר גילוי ועיגון של משאבים ודרכי פעולה מקדמות שתוכלי לקחת איתך הלאה.
למה צריך ליווי רגשי בתקופת ההריון והלידה?
תקופת ההריון והלידה היא באמת תקופה יוצאת דופן אשר מביאה עמה אתגרים מסוג אחר כמו התמודדות עם שינויים פיזיים, נפשיים וחברתיים משמעותיים, בזמן קצר יחסית. זוהי תקופה שמלווה בחוסר וודאות, ברגשות ותחושות חדשות, סותרות ומשתנות.
לצד תחושת שמחה והתרגשות שההריון יכול לייצר, יכולים להתקיים גם רגשות קשים ומטרידים כמו: כעס, חשש, חרטה וחרדה, דיכאון בהריון או לאחר לידה. ללידה פוטנציאל עצום לצמיחה אישית אך היא לעתים גם מקור לקושי ולטראומה.
תקופת ההריון והלידה מחזיקה בתוכה המון והיא מהווה מרחב מפגש עם חלקים שונים בתוכנו, למשל: עם היכולת שלנו להקשיב לעצמנו, לגוף שלנו ולבטא את הצרכים והרצונות שלנו. כמו כן, היא יכולה להציף זיכרונות מהעבר והילדות שלנו. בנוסף, יש לה השפעה על תחושת הביטחון, הערך והמסוגלות העצמית.
ליווי רגשי בתקופה הזו מאפשר מקום שהוא רק עבורך, עצירה מסוימת בתוך החיים העמוסים והמשתנים, עצירה שהיא למען תנועה וצמיחה.
בהתאם למצבך האישי והמטרה עמה הגעת, זו יכולה להיות אפשרות להכין כמה שאפשר את הנפש לקראת לידה והשינוי המשמעותי שעומד להתרחש, אפשרות להיזכר ולתת הכרה למה שעברת בלידה, חלקים ממנה או לתחושות או שאלות שממשיכות לצוף ולא נותנות מנוח. זה מקום להניח את הקשיים והאתגרים של האימהות ביחד עם היופי והמשמעות שיש בה.
מתי פונים לליווי רגשי בשדה הלידה?
*לצורך עיבוד חווית לידה. זהו מרחב לעבד את כל סוגי הלידות, לידה שנחוותה כטראומתית או לידה שנחוותה כטובה אך בכל זאת דורשת רגע לעצור, להיזכר ולתת מקום למה שחווית שם. בנוסף, אין זמן מוגבל כדי לעבור עיבוד של חווית לידה גם אם התרחשה לפני זמן ממושך.
*בכל שלבי ההריון כחלק מתהליך ממוקד או תהליך טיפולי ארוך טווח.
*לצורך הכנה רגשית ללידה עבור נשים/הורים בהריון ראשון או לקראת לידה חוזרת.
*לאחר לידה כחלק מתהליך ממוקד או תהליך טיפולי ארוך טווח.
*ליווי רגשי בתהליכי כניסה להריון וטיפולי פוריות.
*כחלק מליווי רגשי להורים ולצורך בניית מרחב חשיבה על ההורות והקשר עם הילד.ה.
*ליווי רגשי לאחר אובדן הקשור בשדה הלידה (הפלה ולידה שקטה).
*הליווי הרגשי מתאים גם לזוגות, לאבות ומלווים/ות (סבתא, דולות) שהיו נוכחים בלידה ורוצים לתת מקום לחוויה שלהם ולעבד אותה.
*ליווי רגשי אונליין עבור נשים שמתגוררת בחו"ל.
אם היית רוצה להבין יותר, להתייעץ אם ליווי רגשי זה משהו שמתאים לך או כל שאלה או הארה אחרת-